Test 1-jarige (Fokhengst x Fokmerrie's Vader)

Ocean MDS

Dante Weltino x Riccio

Foto

Infofiche

Algemeen
Geboren
Geslacht
Merrie
Stokmaat
1m68
Stamboek
BWP
Referentie
Land
België

Stamboom

Dante Weltino
Danone I
De Niro
Well Done St.Pr.St.
Rihanna St.Pr.St.
Welt Hit II
Riconess
Riccio
Riccione
Fidelia AS
Fee
Fidermark
Angelique

Beschrijving

Informatie

Een mooi en correct zwart merrieveulen, zeer interessant gefokt en een aanwinst voor elke sportstal en fokkerij.

Dit veulen werd geselecteerd voor het nationaal veulenkampioenschap BWP 2014, alsook voor de FDE veiling.

1ste premieveulen BWP 

Moederlijn:  

Moeder Rocca, premie-merrie en zilveren medaille in Rheinland 2006, werd inmiddels opgenomen in het BWP stamboek.  Ze is een dochter van de Westfaalse Prämienhengst Riccio(v.Riccione) die Intermediair I/PSG loopt en finalist was bij de vijfjarigen op het WK Verden 2006.  Zijn fokwaarde dressuur is inmiddels 141. Hij heeft 5 gekeurde zonen en 19 St.Pr.merries geleverd. 

Grootmoeder van Ocean MS is de verbandspremie-merrie Fee, een dochter van de Westfaalse Grand Prix hengst Fidermark. Fidermark I heeft inmiddels 18 gekeurde zonen. 

Verder in het pedigree vinden we de beduidende volbloed Angelo xx, die zich onsterfelijk gemaakt heeft als vader van  talrijke dressuurtoppers waaronder Amon, Alerich, Antine(de moeder van Rubinstein) en Adone, de moeder van Rembrandt. De merrie Angelique is ook de grootmoeder van de gekeurde Oldenburgse hengst Sydney (v.Sambuco B).

Vader: 

De zwarte Dante Weltino is op dit ogenblik een van de populairste jonge hengsten en hij lijkt een ware opvolger te worden van zijn grootvader De Niro.  Na zijn opvallende optreden op de hengstenkeuring (resevervekampioen) is hij nu succesvol internationaal lichte tour onderweg met scores ruim boven de 70% dit voorjaar 2014 in Hagen.  Ook in de fokkerij is hij succesvol met zijn eerste goedgekeurde zonen en een reeks beloftevolle jonge dressuurpaarden. Via Well Done (moeder van Danone I) en Welt Hit II komt de kracht van Weltmeyer mee.  Over Danone I, diens vader De Niro en legende Donnerhall moeten we niet veel meer vertellen. Ze domineren de wereldscene van de dressuur, bijvoorbeeld door de complete Duitse equipe van Londen te vormen. 

Olympiade-hengst Desperados en diverse anderen zijn succesvol op het allerhoogste niveau. Kortom het zou ons te ver leiden om alle succesvolle dressuurpaarden en hengsten uit deze dynastie te noemen.

Verkocht.

 

 

Bijlagen